Waaap

Känns som att hösten började idag, på en gång. Mycket trevligt. Den är välkommen!
Idag har jag hunnit med att plugga lite körkortsteori på biblioteket med Anna, bokat körlektioner och haft första konståkningslektionen för den här terminen. Riktigt trevligt! Trots att man känner sig lite gammal för konståkningen så är det roligt :3 Kommer säkert ha massa träningsvärk imorgon dock... haha
Imorgon blir det till att följa med Zuza, Anna och Matilda, och sen drar jag iväg till Norrköping för att bo lite hos syster! Då ska jag äntligen köpa min ockragula cardigan.

Litteratur och Litteratur och Litteratur

Godmorgon, kära barn.
Igår hittade jag min kurslitteraturlista med alla verk jag ska läsa till kursen Litteratur och existensiella frågor. Först följer en lista på 5 rekomenderade antologier, och sedan på fem facklitteratur. Låter väl helt okej, tänker jag.  När jag sedan scrollar ner för att kolla på skönlitteraturen vi måste läsa kan jag inte tänka annat än "..."
Den är 1.5 sida lång, med täta rader. Både dikter och romaner. Allt som allt ska vi läsa 4000 sidor skönlitteratur. Och detta på ett halvår. On top of that ska jag även läsa ungerska. Hahhahaha....
Antar att jag får nytta av alla de otaliga dagar, veckor, år som jag har spenderat med näsan nedtryckt i trycksvärta nu.

Zuzzzzie

Spenderar kvällen med Mumintrollet och Zuzas sällskap. Kollar igenom gamla mumin-avsnitt :D Har dessutom gjort paj på mammas gourmetskinka... heheheh

-


Mårran

Ich, drömde en mardröm om Mårran i natt. Jag har märkt att hon fortfarande dyker upp i mina drömmar med jämna mellanrum. Borde kanske ha växt ifrån det vid det här laget, men icke. Kanske beror på att jag nyss var i finland och omgiven av koppar och gosedjur och allt vad man kan tänka sig med Mumin-motiv.
Den första Mårran-drömmen jag kan komma ihåg drömde jag när jag fortfarande bodde i Marmorbyn (alltså sex år eller yngre). Jag och mamma skulle tälta på uppfarten när hon dök upp. Vi kröp ihop inne i tältet, stela av skräck.
I natt befann jag mig vid Nävertorpsskolan med två kompisar när hon dök upp. Med henne efter oss försökte vi ta oss hem till mig, vilket gick lite segt eftersom jag och Emma var tvugna att turas om att bära Zuza på ryggen eftersom hon, vek som hon är, svimmade på vägen. Vi lyckades tillslut komma hem, men hon fortsatte cirkla runt huset och försöka ta sig in. Skitläskigt.
Emellan det har jag drömt otaliga mardrömmar om att bli jagad av Mårran. Alltid lika läskigt.
Jag slår vad om att jag forfarande kommer drömma mardrömmar om henne när jag är 72.
Det värsta med drömmarna är dessutom att jag, trots att jag är livrädd för henne, tycker synd om henne. I den här drömmen handlade det t.ex. om att enda sättet att rädda sig från henne var med kääärlek eftersom hon själv var så ensam. Stackars figur :c Kanske drömmarna egentligen handlar om rädsla för att hamna ensam på utkanten.
Det engelska namnet på Hattifnattarna är förresten Hattifaterners. Har ni hört något fulare? :D

Finlands förbannelse!

Oh god. De där jäkla mintgodisarna från Finland. Går inte att sluta äta. Inte sådär jättegoda, men man bara måste.äta.

Jaherregud

Finska kusinerna

Omväxt av kusinerna :(


Dagens

Idag trallar jag runt i den supermegamysiga tvilling-tröjan jag fick av Zuza från polen. Den får mig att känna mig som en pankakstårta med jordgubbar :D

Hurtbulle nr. one

Var nyss ute på en promenad som förvandlades till en joggingtur. Efter ungefär tio meter kom det en såndär låt på mobilen som man bara måste springa till, och har man börjat kan man ju inte sluta. Absolut inte. Att gå är ett misslyckande. Det blev dock lite kämpigt idag eftersom jag hade alldeles för mycket kläder på mig, men det var ju i alla fall tur att jag hade mjukisbyxor och inte jeans.
Nu sitter jag hos mormor, alldeles plommonröd i ansiktet och funderar på vad man ska göra resten av dagen. Kanske läsa lite... Ikväll blir det hem till kusinerna för att umgås och basta.

:'(

Här regnar det och regnar och regnar och regnar. Jag och syster som skulle cykla till stan och köpa mer av de där amazingoda peppar-ostbågarna. Blir lite ledsen i ögat. Bäst för Finland att det blir bättre väder imorgon D:

Waaarghr - magont

Oh god, så himla ont i magen. Jag dööör. Kanske för många kaffekarameller... Usch, jag kommer bli en liten tjockis efter den här resan. Förutom kaffekaramellerna på båten och mormors mat och fika så har jag hittat lite spännande chokladkakor som inte finns i Sverige och ostbågar med pepparsmak (OMG måste smakas). Jag och syster ska tillbaka till stan någon annan dag och göra slut på småperngarna, heheheh...

Förutom godiset har jag köpt en söt t-shirt, röd hårfärg och två par örhängen för 19 spänn styck. Mycket najs. Vad som inte är så najs är att jag inte har lyckats hitta min ockragula kardigan. Jag ska ha en! The search continues.

Framme i Finland dååå

Kom hit vid ett och har redan typ åtta myggbett på benen. Hoppades på att myggorna skulle ha hunnit försvinna, men icke. Kom just hem från kusinerna och sitter och lånar mormor och morfars Internet. Mycket najs. De där tre ungarna har dock inte blivit mycket äldre sen sist! Fast jag måste, med smärta i hjärtat, erskänna att Wilma har vuxit om mig. Det är en sorgens dag.

Insåg att jag inte visat mitt nuvarande hår här

Vad tycks?

Finlandia

Idag drar jag iväg till Finland för att hälsa på släkten. Ganska otaggad just nu, men forhoppningsvis blir det roligare än jag förväntar mig. Ska bli kul att träffa kusinerna och mormor och morfar igen i alla fall.
Oh god. Var det här verkligen bara ett år sen? Tandställning och hela köret.

Hööööööööst

Jag är sjukt taggad på att börja plugga nu. Sitter och drömmer mig bort till biblioteket där jag ska sitta och plugga i höst. Ska läsa två kurser på distans: Ungerska och Litteratur och existensiella frågor. Woopwoop. Tänkte läsa dem medans jag funderar på vad jag egentligen vill hålla på med. Ser fram emot det i alla fall! Och att köpa nya block och pennor haha.
Och har en massa mysiga höstkläder att prova. Och så ser jag fram emot att gå in på ett fik och ta en varm choklad (Ja, det går bara att göra ordentligt på hösten och vintern!).
Ge mig höst nu!

RSS 2.0