Stirling :D

 
 

Rabattfnatt

Under Freshers' week fick man en himla massa påsar och lappar och allt möjligt med småkrafs och rabatter och inbjudningar och allt vad det var. Och en av pizzeriorna i stan praktiskt taget slängde rabatter på folk.
 
Om det är någon som är sugen på pizza är det bara att hälsa på...

Diskmedelsmonster

Så... idag har jag insett att våra korridorskompisar inte vet att man kan spola ner toalettpappret, utan de bara kastar det i soptunnan bredvid hahahaha. Vet inte ritkigt vad jag ska göra åt det :D om jag borde snällt berätta att det går att spola ner, eller bara strunta i det. Vi får... se... hahhahah.
Jag har också insett att de använder en dl diskmedel varje gång de diskar.
Den mindre flaskan längst fram var full i onsdags och tog slut igår. Så... 5 dagar. 
Den större öppnades idag. Någon som vill gissa på hur länge den kommer hålla? :D Två veckor?
Ge förslaaaaag så ska jag rapportera tillbaka om hur lång tid det tog :D (skriv här i så fall, och inte på facebook, så att jag kan gå tillbaka och kolla ;) )

Dumma system...

Så... Storbritanien har ju en tendens att hålla kvar i jättedumma system, trots att att resten av världen har gått vidare i utvecklingen. Som t.ex. Heltäckningsmattor, vänstertrafik (vänstertrafiken och faktumet att smågator, som man tror ska vara tomma på trafik, är fullproppade av galna bilar kommer bli min död en dag), TVÅ kranar till handfatet (en varm och en kall), så att man liksom får skynda sig att tvätta händerna innan det blir skållhett, kasta sig mellan kranarna för att både varmt och kallt vatten, eller fylla upp handfatet med båda, vilket tar längre tid och dessutom inte känns superfräscht på offentliga toaletter. Och sen har vi ju godingarna foot och inch. Metriska systemet äger, okej? :l Kommer aldrig kunna lära mig att mäta i det där...
Men värst av allt måste nog vara detta:
 
Helt andra hål i alla papper än vad man ska ha. SJUKT störande. För när en liten Cornelia sen ska stoppa sitt Svenska papper i sin Engelska pärm och måste göra nya hål så blir det så här:
 
Byebye, pärmperfektion :(

Campuspromenad!

Så igår hade vi en dag utan något regn alls (waaaay!). Jag tog en paus från pluggandet och gav mig iväg till utkanten av skolområdet. Det är sjukt idylliskt här (om man bortser från boendet). Svanar och änder i sjön och massa kaniner som springer omkring på gräsmattorna :D
 
 
 
 
 

Jag har en viktig fråga till er.

Jag hade tänkt gå ut och fota omgivningen idag. Typ... gå och kolla på slottet på skolområdet. Yes, you heard me! Vi har ett slott! Men tydligen så blev det bestämt att det skulle regna idag. Så istället sitter jag hemma och klurar på vad det är här får något. Någon som vet? Och nej, det är inte halkskydd för pennan eller sånna man använder för att bläddra blad med!
 
Får jag har fått ca massa sånna den här veckan.
 
Och jag har ingen aning om vad de är till för...
 
För att skrämmas?
 
Öronproppar? Partajande freshers varje natt! :l
 
Till axlarna?
 
Mot stank?
 
För att sabba seriösa ögonblick? Alltid användbart!
 
För att öva balans?
 
Yep, that's probably it.
 
 
 

Galna Skottar!

Alltså jag kommer bli så pank här! Att tvätta i en maskin + torktumlare EN gång kostar 3.6 pund, alltså ungefär 40 kr. Helt sjukt! Jag har provat att tvätta i mitt lilla handfat på rummet, men det finns ju ingenstans att hänga upp kläderna och dessutom tar mitt handfat sjukt lång tid på sig att tömmas så det tar evigheter att först tömma bort tvättvattnet och sen skölja kläderna. Blah. Jag kommer antingen bli snorpank under min tid här eller eller leva som en smutsig slusk.

Här är mitt framtida liv!

Såå... det är är Polwarth house. 7 kvm :D
 
Från andra hållet!
Min del av kylskåpet!
Så till det fina området! :D
 
Det är allt jag har för er, än så länge! ;O

Första veckan

Jag har äntligen internet! Lyckliglycklig flicka här! Det strulade jättemycket, glapp osv till uppkopplingen, och igår funkade det inte alls. Så jag bokade tid med en tekniker och nu är jag all set!
Så... till saken:
Första dagen här var HEMSK!
Jag kommer fram till skolan (trött efter att ha gått upp halv tre på morgonen och saknig efter Matti) och ser skolområdet (som är helt fantastiskt fint) och tänker att "fan vad bra det här ska bli!" Jag kommer fram till korridorsbyggnaderna som ser riktigt risiga ut, och tänker att "hm... det är nog bara utsidan...". Kommer upp i en trång trappsuppgång, hittar min korridor. Heltäckningsmattor, heltäckningsmattor, heltäckningsmattor. Öppnar mitt rum, och vaaad ser jag? Ett rum så litet att man knappt får plats med ett liggunderlag på golvet. En fläckig heltäckningsmatta, byggarbete utanför rummet, en liten öppen garderob, en låda och ett skrivbord. Vi mätte rummet och insåg att det är 7 kvm. Jag går vidare till köket och ser att jag har en halv hylla i kylskåpet att förvara saker på, plus en halv fryshylla. Ugnen går inte att stänga och vi är sex personer på två badrum. Mataffärerna är fyllda med socker; till och med socker i mjölken. Till råga på det så fungerade inte mitt Internet. Ville bara bryta ihop lite! Dagen efter blev jag förkyld.
NU när jag inte är övertrött och internet fungerar så att jag kan sociala med folk och ta reda på information så att jag faktiskt vet vart jag ska om dagarna så känns det mycket bättre. Jag är mer förkyld än förut och rummet är fortfarande skit, men jag tänker älska det ändå!
Idag hittade jag linfrön och pumpafrön i affären idag, så nu saknas bara jäst och sen blir det till att baka eget bröd, med fibrer och fint! One small vicory after another. I'll make it work!
Ska lägga upp en bild på mitt rum lite senare! Ikväll blir det skumparty. Imorgon mina första introduktionsföreläsningar.
 
TLDR: Things were bad, now they're fine.

Off I go

Nu är den 24:e luckan i på min jag-flyttar-till-Skottland-kalender uppäten, vilket betyder att jag är på vääääg!Vi åkte hemifrån strax efter tre i natt och nu sitter jag på arlanda efter att ha tagit farväl av pojken. Alla väskorna är helt fulla, så sammanlagt har jag nästan 70 kg hahah. Sjukt. Så mamma och Magnus handbaggage på 10 kg var. Har träningsvärk i armarna av att jag släpade så mycket på väskorna igår, heh.
Vi ses på andra sidan :D

Hår - lvl up!

Det har förresten hänt en del med mitt hår under sommaren!
 
Jag provade på lite dipdye! Vilket var ascoolt, men färgen försvann snabbt.
 
Som tur var hade jag planerat att klippa håret kort, så jag slapp traska omkring med dassiga toppar.
 
Mycket nöjd! Förutom över luggen som ser ut som bajs. Jag får ha den uppsatt tills den har växt ut lite och sen ska jag klippa till den själv istället haha. Av någon anledning blir aldrig luggen bra när jag klipper den hos frisör.

Packning/Städning pågår!

Spenderar dagen med att åter igen finslipa packningen och har lite smått påbörjat husstädning. Tråkigt när det är så himla fint väder ute :( 
 

Återupplivad

Bloggen har legat lite i koma under sommaren, som ni kanske har märkt, men ni har inte missat mycket! Min sommar har för det mesta bestått av Jobb, jobb, Matti, träning, jobb, kompisar och jobb (+ en London- och Luleå-resa nu precis i slutet :D). Så det har inte funnits mycket intressant att skriva om!
 
Men annat ska det bli!
Jag flyttar ju nämligen till Skottland i höst, så jag tänker mig att det i alla fall kommer finnas några grejer värda att berätta här :D
Eller ja, hösten är ju redan här. Jag flyttar på söndag! Insaaaaane! Det har varit full rulle på packningsfronten senaste två veckorna och nu är jag nästan klar. Sjuk tanke att jag kommer vara bosatt där om mindre än en vecka.
Håll tummarna för att allt går bra och att jag inte dör kiltdöden!
 
Här har vi två de typ... enda bilder jag tog på min avskedsfest :D
 
 
Pizza på altanen i reget!
 
 
 

RSS 2.0